maandag 27 juli 2009

Life is a box of chocolatesSoms heeft een mens behoefte aan ongecompliceerd genieten en is er niets lekkerder dan zoetigheid. De parfumwereld -die zichzelf bij tijd en wijle wat te serieus kan nemen- heeft desalniettemin een equivalent van de zoete snack: de gourmands. Toegankelijk, speels, geen voedingswaarde van enige betekenis... maar, indien van enige kwaliteit, intens plezierig.

Profumum Dulcis in Fundo: denk sinaasappelsorbet met vanille-roomijs. Druipende Splitjes op een zomerdag. Kleverige ijshanden. Mierzoet, maar oh zo lekker. Voor wie nooit groot wil worden.

Hermès Hermèssence Ambre Narguilé: een rijke, zelfgebakken appeltaart met boerenjongens, extra rum en een goeie dosis slagroom. Voor als het buiten koud is en het hart gesterkt moet.

Serge Lutens Borneo 1834: bittere chocolade en ongezoet cacaopoeder. Patchouli speelt de tweede viool, maar blijft bescheiden gedurende de hele ontwikkeling van de geur. Voor een melkchocolade-variatie (zoeter en crèmiger) op hetzelfde thema: Chanel Coromandel, niet toevallig ook een creatie van de neus achter Borneo 1834: Christopher Sheldrake.

Thierry Mugler A*Men Pure Coffee: een stroperig-zoete Starbucks-concoctie die langzaamaan verzinkt in een basis van patchouli.

Ginestet Botrytis: deze pourriture noble in een flesje doet zijn naam eer aan met een drankzuchtige opening die doet denken aan een rijke cognac en vervolgens evolueert naar een pure zoete klaverhoning.

Dior Hypnotic Poison: marsepein, Amaretto en amandelkoekjes. Zoeter dan dit kán haast niet, maar voor wie daar tegen kan is de beloning een langdurig en overtuigend aura van banketbakkersgeuren.

Borneo 1834 is verkrijgbaar bij Skins, Dulcis in Fundo bij Shu Uemura in Magna Plaza, Coromandel en Ambre Narguilé bij de desbetreffende boutiques van Chanel en Hermès, en de overige geuren bij de meeste parfumerieën. Botrytis is via internet te verkrijgen, o.a. bij LuckyScent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten