vrijdag 3 juli 2009

Review: Frederic Malle - Geranium pour Monsieur


Géranium pour Monsieur, de nieuwste geur uit de stal van Frederic Malle, is een doorbraak: voor het eerst is het de parfumeur, Dominique Ropion, gelukt een prominente mintnoot toe te passen die niet direct aan tandpasta en kauwgom doet denken. Door de noot in te bedden in zachte, natuurlijke geranium, een overdosis witte musks en diepe, aardsige noten van incense en benzoïne, is het Ropion (o.a. Burberry - The Beat, Yves Saint Laurent - L'Homme en Vetiver Extraordinaire en Carnal Flower, beide van Frederic Malle) gelukt het beeld van een wandeling door een tuin waar mint en bloemen groeien op te roepen. Een sterk en belangrijk staaltje van inventiviteit, want zeg nu zelf: wie wil er de hele dag in een zweem van tandpasta rondlopen?

Is Géranium pour Monsieur daarmee een goede geur? Nee, natuurlijk niet. Maar het is wel een goede geur omdat we te maken hebben met een mooi voorbeeld van de zeldzame categorie van frisse geuren die niet leunen op calone* of op de alomaanwezige fougèrecategorie. En is Géranium pour Monsieur daarmee ook een lekkere geur? Ja! De mint en geranium combineren tot een bijzondere geur die je bij elke zweem een glimlach op je gezicht tovert. De keerzijde van Géranium pour Monsieur is dat die zwemen maar af en toe langs komen vliegen: door het frisse en zachte karakter van de geur is de sillage erg laag. Hoewel dit goed past bij de mint hadden geranium en incensenoten sterker gemogen, waardoor Géranium pour Monsieur meer oompf had gehad. wil je in de zomer echter een frisse, zachte geur die past bij strand, terras en boot, zoek dan niet verder dan Géranium pour Monsieur!

* Een molecuul dat zorgt voor de ozonic noten in frisse zeegeuren.

Géranium pour Monsieur en de gehele lijn van Frederic Malle zijn verkrijgbaar bij Skins Cosmetics. 50 ml à €95,- en 100 ml à €140,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten