zaterdag 29 augustus 2009

Tip: neem je geuren eenvoudig mee


Stel, je gaat op vakantie: dan wil je natuurlijk wél goed ruiken. Maar is het handig om 10 glazen flessen in je overvolle koffer te proppen? Of een andere situatie: je gaat een avondje uit, en op een gegeven moment merk je dat de hoeveelheid complimentjes van de andere sexe over je geur sterk afneemt... even terug naar huis gaan om bij te sprayen?

Nee, het is natuurlijk makkelijker om je geurtjes in kleine hoeveelheden in je broekzak of handtasje mee te kunnen nemen. Veel parfumliefhebbers zijn zich niet bewust van deze mogelijkheden. In deze post leg ik uit welke spullen je nodig zou hebben om je eigen decants te maken. (Engels: to decant = overschenken)

1) Atomizer - 2, 3 of 5 ml
2) Trechtertje
3) Pipet

Met een atomizer wordt in dit geval een metalen, glazen of plastic buisje bedoeld waar een sprayer op zit. De sprayer zit met een klik- of schroefmechanisme vast aan de rest van het buisje. Deze kun je losschroeven, waarna je het buisje kunt vullen met een geurtje. Afhankelijk van je atomizer, haal je 5-8 spraytjes uit een milliliter.

Soms is het moeilijk om in het kleine gaatje te mikken van de opengeschroefde atomizer. Je kunt hierbij een trechtertje gebruiken, zodat het wat makkelijker raak sprayen is vanuit je grote flessen.

Sommige van je flessen parfums zullen zelf een schroefdop of -sprayer hebben. In dit geval is het handig om deze los te schroeven, en de geur met een pipet in je atomizer te verplaatsen.


Op internet zijn er veel bedrijven die spullen voor decants aanbieden. Mijn favoriete winkel is Accessoires for Fragrances uit de VS. De eigenaresse Sally en haar man Ted zijn altijd uiterst behulpzaam, en stoppen altijd wat verrassingen bij je gekochte spullen. Wanneer je genoeg hebt aan één enkele atomizer, kun je ook bij de Douglas of Ici Paris XL er eentje halen voor rond de 5 Euro. Deze zijn tevens vaak wat luxueuzer afgewerkt aan de buitenkant.

1 opmerking:

  1. Psst - je kunt ook de Douglas-stijl atomizers bij de groothandel krijgen voor een zacht prijsje! Zoals www.plaza33.com bevobbeld.

    BeantwoordenVerwijderen