maandag 7 september 2009

Review: Washington Tremlett Black Tie

Van alle bloemen spreekt er geen méér tot de verbeelding dan de roos: romantisch en kwetsbaar, maar tegelijkertijd mysterieus en ongeëvenaard elegant. En één van de weinige bloemen die bij uitstek ook geschikt zijn om door mannen gedragen te worden. Onze man is van de wereld: misschien loopt hij over de Munt naar Tuschinski, misschien is hij in een limousine op weg naar Broadway. Één ding is zeker: hij weet wat er van hem verwacht wordt en hij weet wat te dragen!

Washington Tremlett is de uitvinder van de das. Toen een Amerikaanse klant hem vroeg een nieuwe das te bedenken om naar de Parijse opera te dragen bedacht Tremlett de seven fold tie die ook vandaag door liefhebbers nog wordt gezien als het summum op het gebied van dassen. En al is de das tegenwoordig wat in de verdrukking geraakt, in dit perfect nutteloze accesoire vinden we één van de hoogtepunten van de mannelijke elegantie!

Op deze zwoele nazomeravond loopt onze man in zijn avondkleding naar het theater. In zijn wake ruiken we de lichte zweem van Tremletts Black Tie, een bijzonder elegante rozengeur die doet denken aan de man in smoking van weleer, zonder ook maar één moment oubollig aan te doen.

Noten*: van saffraan, walnoot, galbanum, salie, roos, geranium, tuberose, sandelhout, patchouli, vanille en musk.

Black tie staat op dezelfde plank als andere saffraan-rozengeuren: L'Artisan Parfumeurs Safran Troublant, Czech & Speakes Dark Rose en People of the Labyrinths A*Maze. Een bijzonder goede combinatie maar niet bijster origineel. Maar waar de andere geuren gaan voor meer oomph mikt Tremlett met Black Tie meer op een subtiele elegantie. Dit maakt Black Tie bij uitstek geschikt voor chique etentjes, theaterbezoeken en kaarslicht, bank en goed glas wijn.

Black Tie is een zacht parfum, met een subtiel sillage. Een parfum dat je niet tot de volgende ochtend achtervolgt. En daarmee is Black Tie een elegant rozenparfum dat helaas wat beperkt is in het aantal draagmogelijkheden. Dit is een parfum dat je naar het theater of de opening van een tentoonstelling draagt, maar geen parfum dat je naar de kroeg of naar een club draagt. Nu ja, tenzij je Chuck Bass heet!

* nstperfume.com

(Plaatje Chuck Bass afkomstig van Material Concern: http://materialconcern.com/)

Washington Tremlett's Black Tie is in Europa verkrijgbaar bij Aus Liebe zum Duft. 100ml à €140,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten