maandag 14 september 2009

Verjaardagsdufte

Op je verjaardag moet je jezelf verwennen! Mooie kleren aan, lekker uit eten en poepel & taartjes met je vrienden. Maar vergeet je neus niet! Je verjaardag is bij uitstek de gelegenheid om jezelf een nieuwe geur cadeau te doen of om die ene favoriet te dragen die je voor speciale gelegenheden reserveert.

Nieuw of binnenkort verkrijgbaar
Tom Ford Grey Vetiver (M): vetiver for the next generation. Een mooie, toegankelijk citrus-bloemige opening op een basis van licht zepige vetiver. Binnenkort verkrijgbaar bij de grotere Douglasfilialen.

Guerlain Idylle (V): de nieuwe Guerlain is een rozige chypre die, in tegenstelling tot de recente (mis)baksels van Guerlain nu eens bijzonder goed ontvangen wordt op de blogs. Binnen ongeveer een week verkrijgbaar.

Issey Miyake A scent (M/V): de nieuwe uniseksgeur van Issey Miyake is, net als zijn enorme kaskrakers L'Eau d'Issey voor mannen en voor vrouwen, weer 'ns lekker minimalistisch. Van de naam tot de fles die nog het meest aan Apple's design voor de iPod doet denken doet deze geur de filosofie van de Japanse kledingontwerper eer aan. En voor de verandering is less nu inderdaad eens more. Nu al te ruiken bij parfumerieën in het hele land.

In afwachting van de nieuwe Guerlain ben ik op deze dag voor mijn favoriete, absolute nummer één gegaan: het hemels melancholische L'Heure Bleue van Guerlain. Mijn fles, die exact dezelfde is als die afgebeeld op het plaatje rechts, is een tachtig milliliter parfum extrait uit de jaren '40. Het was mijn eerste aanraking met vintage Guerlain...een verslaving was geboren!


Noten: bergamot, anijszaad, anjer, oranjebloesem, heliotroop, Bulgaarse roos, tuberoos, iris, sandelhout, vanille en musk.

L'Heure Bleue is bitterzoet en kruidig door bergamot, heliotroop en anjer (een bloem wiens geur sterke gelijkenissen vertoont met kruidnagel) en nodigt zowel uit tot overpeinzingen op het balkon om drie uur 's ochtends als tot knallende feestjes op een jacht in de Mediterranese zee. Glamour én inhoud, what more can we ask for?

(Afbeelding geleend van Mossy Loomings)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten